Tento blog byl vytvořen na časté žádosti mých klientů, studentů a všech, kteří chtějí vědět vše kolem dobré gastronomie. Není restaurace jako restaurace... Gastronomií se zabývám více jak 15 let a snažím se své, poznatky, ale zejména svojí praxi a zkušenosti předat dál. Jezdí ke mě stážisté z celé republiky, kterým se snažím ukázat a naučit je trochu opačný směr vedení pracovníků a vedení celého restauračního kolotoče.Utvořil jsem více jak 30 konceptů restaurací a vedl jak vyhlášené podniky, tak podniky, které byly před úpadkem. Nyní pracuji na knize: Jak mít nebo nemít úspěšnou restauraci a zvažuji založení gastronomického průvodce plzeňskými restauracemi. Nikdo není dokonalý, každý děláme sem tam nějakou chybu i já i Vy. Tato stránka není určená k průvodci jak má vypadat gastronomie, ale sem tam k zamyšlení a napsání pár řádků o restauračních zařízeních, které občas navštívím. Jsem někdy hodně zklamán, když brouzdám naší republikou a navštívím katastrofální podniky. Rád si zajdu do obyčejné hospůdky a dám si klasického utopence nebo tlačenku, sekanou či nakládaný hermelín a když to v té obyčejné třeba byť vesnické hospůdce umí dobře naservírovat a prodat jsem maximálně spokojený člověk
Gastronomické perličky při cestování.
Další články blogera
Tato rubrika neobsahuje žádné články...
Další články z rubriky Cestování
Jan Vaverka
Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie
Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.
Martin Faltýn
Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko
Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.
Klára Žejdlová
Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství
I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...
Miroslav Semecký
Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!
Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..
Jan Vaverka
Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu
La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.
Počet článků 15 | Celková karma 0.00 | Průměrná čtenost 760 |
Gastronomický odborník, fotograf, moderátor. Moje životní heslo je : Nesnáším šlendrián v restauračních zařízeních a k tomu vedu i svoje zaměstnance.