Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cestujeme na Maltu

Cestování je pro mně nejkrásnější činnost na světě. Skvělý relax. Malta země o které jsem toho moc nevěděl a chtěl jí poznat. Nikde jsem nic moc nevyčetl tak jsem sedl na letadlo a šup. Poznat nepoznané :).

Cestujeme sami na Maltu.

Mnoho lidí se bojí vycestovat do cizí země bez cestovní kanceláře. Ale máte se vůbec čeho bát?

Ba právě naopak. Cestujte sami!!!  Má to mnoho výhod. Nejen, že ušetříte spoustu peněz, které zbytečně rvete cestovní kanceláři či agentuře, ale jste i sami strůjcem celé dovolené a nejste ničím a nikým omezeni.V následujících řádcích se Vám pokusím popsat pár rad a zkušeností s cestováním tentokrát na Maltu. Zemí jsme již projeli mnoho a nikdy nás nenapadlo předat zkušenosti dalším a psát články o našem cestovaní. Neznámá Malta o které jsme nikde nemohli sehnat všechny informace o individuálním cestování nás k tomu přivedla a rádi předáme zkušenosti dalším.

Letenky:

Nejlepším řešením pokud nechcete cestovat na déle než 14 dnů jsou nízkonákladové lety různých společností. V našem případě to byla letecká společnost www.ryanair.com. Letenky jsme pořídili za cenu 25Euro na osobu tam a 25Euro na osobu zpět. Což je na naše 1350,-Kč na osobu tam i zpět což je skvělá cena. Let byl z německého Norimberku. Na stránkách letiště v Norimberku jsme si zamluvili parkovné na týden v ceně 72euro / 1944,-Kč přes jejich stránky www.airport-nuernberg.de. Doporučuji pronájem parkoviště P3, které je vzdálené necelých 200 metrů od letiště, ale možné je i parkovat na volných místech když přijíždíte směrem k letišti. V sezóně nevím, zda tam bude volno tak rezervace přes web je jistota.

Ubytování:

Jelikož mám již gold účet u společnosti Booking.com hledali jsme přes tento portál. Nicméně jsme objevili lacinější variantu a to www.airbnb.cz . Sehnali jsme skvělý apartmán ve městě Marsaxlokk. Velmi klidná lokalita s výhledem na moře, dvě ložnice, dvě koupelny, kuchyně, obývací pokoj, terasa za skvělou cenu 250Euro 6750,-Kč/týden. Kompletně zařízený velmi krásný apartmán. Po kontaktování s majitelkou nám přislíbila vyzvednutí na letišti což bylo super a při příletu čekala přesně na domluvené místě.

Cestování a půjčení auta:

Tady byl trochu problém, protože jsme sháněli všude možně informace, kde a jak lze půjčit  auto bez toho, abychom si museli nechávat vystavit kreditní kartu na blokaci depozitu autopůjčoven. Nic jsme nenašli tak přišla obava, že budeme muset cestovat po Maltě a sousedním ostrově Gozo hromadnou dopravou. Tudíž jsme se vrhli na vyřízení kreditní karty u jedné nejmenované banky v ČR. Skvělá zpráva kreditní kartu nám měli vystavit expres do 3 pracovních dní. Co bylo šokem, když se rozezněl telefon bankéře, že vznikly nenadále problémy ve výrobě a karta se nestihne… Cestujeme tedy bez kreditní karty a blokace auta… Trochu strach, že budeme odkázáni na místní mhd, které nemá vůbec dobré reference a jezdí zde autobusy jak chtějí bez ohledu na jakýkoliv jízdní řád. Po příletu a vyspání jdeme hledat autopůjčovnu. A ejhle pomáhá nám místí aplikace na www.yellow.com.mt. Nacházíme zde mnoho půjčoven. Vybíráme jednu jdeme na bus a razíme. Autopůjčovna schovaná v temných uličkách Malty bez označení nás vyvádí z míry. V jedné uličce je asi 30 servisů a autoopraven. Na malém kousku zdi nacházíme označení YKSERVICE.com což jsme hledali. Skvělý přístup majitele, který nám půjčuje Peugeot 107 miniaturní vůz, ale jsme rádi za něj. Cena : 161 euro na týden bez jakékoliv blokace na účtu a potřeby kreditní karty jásáme. Jen máte v papírech sepsanou spoluúčast pokud zaviníte dopravní nehodu 350euro. Předání auta se domlouváme na den odletu na letišti, kde na nás majitel čeká a auto přebírá bez problémů. Doporučuji si auto před převzetím nafotit a pořádně prohlédnout.

Výlety a stravování.

Jelikož bydlíme v soukromém plně vybaveném apartmánu snídaně si děláme sami a večeře taky pokud tedy nejedeme na večerní prohlídku nějakého města. Doporučuji všem na google maps projít veškeré informace o atraktivních místech. Dejte jen pozor kam cestujete nebo kam Vás případně vede navigace. Dost často Vás zavede na cesty, kde můžete jezdit jen na motorkách a vůbec ne autem. Na Maltě se řídí vlevo a volant na pravé straně. Po pár kilometrech si zvyknete, ale buďte opatrní. Malťané minimálně používají blinkr a neustále troubí J. Oběd pořídíte v obyčejné restauraci pro dva kolem 20 euro a pokud chcete ušetřit najdete zde dost fast foodů jako  kebab atd., kde jídlo pořídíte kolem 5 euro na osobu. Váhat v řízení budete před kruhovým objezdem, kterých je na Maltě nesčetně mnoho. Za celou dobu jízdy na Maltě jsem asi jednou zařadil 4 na řadící páce  :D. Tím, že Malta je opravdu malinkatá a rozlohou jako Praha jsou přejezdy mezi městy minimální a jedete všude max.50 km/hod. Vše jsme si dopředu na každý den naplánovali a za jeden týden Maltu poznali fakt dokonale. Krásný výlet byl na ostrov Gozo, kam se dostanete trajektem. Určitě si vymezte na ostrov Gozo byť je maličký celý den. Na ostrov se dostanete pouze trajektem z  Cirkewwa Ferry Terminal. Nalodíte se autem na trajekt. Cestou na ostrov neplatíte nic, ale nebojte se o placení nepřijdete. Cestou z ostrova až se budete naloďovat je jakási mýtná brána kde zaplatíte 15 euro za 1 vozidlo s řidičem a každý další cestující 5 euro. Cesta trajektem trvá cca 20 min a můžete se občerstvit v restauraci na trajektu. Ostrov si naplánujte kolem dokola celého ostrova přes google maps, kde máte i tipy na krásné vyhlídky a zastávky. Na Maltě většinou v neděli je všude zavřeno i benzínové pumpy, ale nezoufejte na vybraných benzínách jsou automaty a postup je jednoduchý. Vložíte prvně peníze a poté zmáčknete číslo stojanu, kde chcete tankovat.  Krásná země,kterou určitě stojí za to navštívit. Přikládám pár fotografií z cest. Pokud by kdokoliv chtě poradit či se zeptat rád Vám dotazy zodpovím pokud je budu vědět J. Cestujte sami a ušetřete svůj čas a peníze. Svým pánem svého času, žádné předražené výlety od cestovek, zastavíte si kde chcete a užívejte si cestování.  Hezký den.

Autor: Bohumil Rydrych | sobota 25.3.2017 19:26 | karma článku: 21,64 | přečteno: 2022x
  • Další články autora

Bohumil Rydrych

ČERVENÝ JELEN - PRAHA - Nezávislá recenze

Jako nezávislý mystery shopper v gastronomii posílám recenzi na nový podnik. Moje cesty po celé republice i mimo ní jsou velmi časté a navštívených provozů je mnoho. Recenze dělám pro spousty společností. Tato je čistě soukromá.

18.10.2019 v 13:14 | Karma: 9,77 | Přečteno: 1127x | Diskuse| Cestování

Bohumil Rydrych

Svatební veletrh - Šeříkovka - Plzeň 19.2.2017

Dnes jsem se vrhl na svatební veletrh v Plzni - Šeříkovka. Sezóna je před námi a i já se rád inspiruji pro svoje klienty.

19.2.2017 v 16:36 | Karma: 11,43 | Přečteno: 197x | Diskuse| Plzeň

Bohumil Rydrych

Lokál Pod Divadlem - domácí zabijačka

Po roce opět domácí zabijačka a výborné pivečko v ulicích Plzně přímo pod divadlem JKT. Dokonalé chutě, skvělý personál.

18.2.2017 v 18:55 | Karma: 17,14 | Přečteno: 595x | Diskuse| Plzeň

Bohumil Rydrych

Ano Šéfe - Hospůdka U Štěpána - Vojetice

Tentokrát padla volba na vyhlášenou restauraci - Hospůdka U Štěpána, která má 3 hvězdičky z pořadu Ano šéfe a je vítězem loňského hodnocení TOP plzeňský podnik známého portálu Restu.

16.2.2017 v 9:00 | Karma: 14,00 | Přečteno: 1678x | Diskuse| Cestování

Bohumil Rydrych

EET pro všechny stejně ? Výsměch p. Babiše

Otázka: EET pro všechny stejně opravdu.? Blbost.!!! Za mě jen bič na poctivé podnikatele... Poctivé podnikatele vytlačí nepoctivci...

9.2.2017 v 12:48 | Karma: 28,00 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Plzeň
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

Pozemek pro výstavbu RD v Hranicích, okres Přerov
Pozemek pro výstavbu RD v Hranicích, okres Přerov

Tř. generála Svobody, Hranice - Hranice I-Město, okres Přerov
2 900 000 Kč

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Gastronomický odborník, fotograf, moderátor. Moje životní heslo je : Nesnáším šlendrián v restauračních zařízeních a k tomu vedu i svoje zaměstnance.

Seznam rubrik